PC speakers kopen

PC speakers kopen

Je hebt een laptop of pc, maar je bent niet tevreden over de speakers die je hebt. Dus wat doe je? Je gaat kijken of je PC speakers kunt vinden, maar waar begin je? Waar moet je op letten? Welke speakers zijn het beste? Welke specificaties heb je absoluut nodig? In dit artikel gaan we je helpen met deze vragen, zodat jij zeker weet dat je de allerbeste speakers zal kopen. Mocht je nog op zoek zijn, vorige week schreven we over tips om speakers te kopen. Dit basis artikel kan altijd een houvast bieden om te beginnen met je zoektocht.

Als je gaat kiezen voor de beste PC speakers kan je kiezen uit de volgende specificaties:

  • Merk
  • Speakerkanalen
  • Prijsklasse
  • Bluetooth
  • Geluidssystemen
  • Kleur
  • Afstandsbediening
  • Audio-ingang
  • Hoofd telefoonaansluiting

Merken PC speakers

Er zijn enkele grote merken PC speakers, zoals Bose, Harman Kardon, HP, Logitech, Trust en Edifier. Deze merken hebben ieder hun eigen kwaliteiten en gebreken, zo zijn Bose en Harman Kardon exclusieve merken, waar HP en Logitech vaak goedkoper en toegankelijker zijn. Meer over deze merken vind je 0p de specifieke pagina’s, zoals Harman Kardon kopen, JBL speakers kopen en Bose speakers kopen.

Speakerkanalen van de PC speakers

Er zijn drie verschillende variaties in speaker kanalen, namelijk 2.0 stereo, 2.1 stereo en 5.1 surround sound. 2.0 stereo wordt voornamelijk gezien als minst exclusief en minst kwalitatief, 2.1 stereo is al een hele verbetering ten opzichte van de 2.0 variant. Dan is er nog de 5.1 surround sound, dit wordt gezien als “top of the market” en is vrij exclusief. Dit zijn speaker sets met meerdere grote en kleine speakers, je kan hierbij altijd nog andere speakers kopen om de set verder uit te breiden.

PC speakers in prijsklassen

De prijsklassen zijn vrij divers in PC speakers, maar houd er rekening mee dat je onder de 50 euro altijd met vrij basis speakers zit. Als je voor de ‘echte’ kwaliteit wilt kiezen dan betaal je wel wat meer, maar wat je ervoor terugkrijgt is altijd op en top. Ben je nog niet helemaal zeker van de prijs? Bij alle grote winkels kan je altijd zelf kiezen voor prijsklassen of je kan zelfs zelf een range invoeren waarbinnen jij wilt zoeken.

Bluetooth en geluidssystemen

Het is niet heel gebruikelijk, PC speakers met bluetooth, maar de optie is er wel degelijk. Je kan hiermee jouw speakers op nog makkelijkere wijze verbinden met jouw laptop of PC, zonder kabels. Echter biedt het ook een mindere zijde, dat is dat deze speakers vaker meer tijd nodig hebben om op te starten als jij jouw pc of laptop ook opstart. Vind je dat geen probleem, dan zijn deze speakers zeker een aanrader.

Er zijn verschillende soorten geluidssystemen, zo heb je stereo, dolby surroundsound, DTS en THX. Het is lastig om hierin te adviseren, aangezien iedere soort een eigen specificatie heeft. Zo is stereo voornamelijk wat je gewend bent, simpel geluid dat vanuit één of twee speakers komt. Surroundsound is een ruimte vullend geluid dat van iedere hoek komt. Dolby is een erg kwalitatief geluid, DTS en THX zijn voornamelijk specificaties voor iemand die veel verstand heeft van speakers en geluidskwaliteit.

Meest favoriete PC speakers

Misschien ben je benieuwd wat de meest populaire PC speakers zijn, daarom willen we hier nog kort op ingaan. De meest gekochte en best beoordeelde speakers zijn die van Edifier. Een relatief onbekend merk, maar een merk dat wel staat voor absolute kwaliteit en een goede prijs kwaliteit verhouding.

Tot zover ons advies voor PC speakers.

PC speakers kopen
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie