Soundbar kopen

Soundbar kopen

Soundbars, ze zijn nog niet zo populair en bekend in Nederland als in sommige andere landen. Maar het is toch echt een hele goede keus als je speakers wilt isntalleren bij jou thuis. Met soundbars ben je verzekerd van top kwaliteit voor een scherpe prijs.

Je gaat een soundbar kopen omdat je de kwaliteit van je eigen televisie tegen vindt vallen, dus je gaat op het internet zoeken naar de beste opties. Maar welke soundbars zijn nou het allerbeste voor jouw wensen? In dit artikel vertellen we je alles over het kiezen en kopen van soundbars, hoe en waar dit te doen.

Allereerst de vraag, wat is een soundbar precies? Een soundbar is niets meer dan een externe speaker die voornamelijk wordt ingezet voor televisies. Deze soundbar is vaak onder de televisie te vinden, waar deze gemonteerd wordt of simpelweg los geplaatst wordt. Televisies van tegenwoordig zijn een stuk dunner dan dat deze vroeger waren, dit heeft als gevolg dat het design steeds strakker en mooier wordt. Maar een van de grote nadelen is dat de kwaliteit van het geluid steeds verder achteruit gaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zo veel mensen kiezen voor een externe speaker set, zoals een soundbar, bluetooth speakers of een home cinema set.

Soundbar kiezen en kopen
Soundbar kiezen en kopen

Een soundbar heeft wel altijd een klankkast, waardoor het geluid van de soundbar velen malen beter is dan dat van de televisie. Door de juiste soundbar te kopen verbeter je de kwaliteit van jouw geluid aanzienlijk! Er zijn verschillende soundbars op de markt, elk groot elektronica merk heeft er inmiddels wel een in zijn of haar assortiment. De benamingen kunnen echter verschillen, zo niemt Sony het een soundbase, LG het een soundplate en Sons noemt het een playbar. Al deze benamingen kommen op hetzelfde neer, namelijk speakerboxen die gemaakt zijn voor de televisie en de geluidskwaliteit direct kunnen verbeteren.

Soundbar kopen, waar moet je op letten?

Als je een soundbar wilt gaan kopen zijn er bepaalde factoren die je mee dient te nemen in jouw overweging. We gaan daar hier verder op in. We raden je aan om de volgende punten mee te nemen in jouw overweging:

  • Aansluiting: hier begint je technische zoektocht zo ongeveer, want je wil er natuurlijk zeker van zijn dat jouw nieuwe soundbar wel gewoon goed aan te sluiten is aan jouw televisie. Zo kan het zijn dat niet alle soundbars aan te sluiten zijn op alle televisies, heb je een verouderde televisie houdt hier dan in het bijzonder rekening mee. Kijk voordat je een soundbar gaat kopen naar de aansluiting, is deze HDMI, ARC, coaxiaal of via een andere weg? Controleer dit dan ook goed met jouw televisie! Vrijwel elke televisie beschikt tegenwoordig over de juiste aansluiting, maar je wilt er toch zeker van zijn voordat je de soundbar koopt.
  • Merk: dit vind je wellicht een erg standaard punt, maar het merk dat je kiest is natuurlijk van groot belang. Wij rapporteren doorgaans veel over de bekende merken, zoals JBL speakers en Harman Kardon. Een ander bekend merk dat veel soundbars aanbiedt is Bose. Je hebt waarschijnlijk al een bepaalde feeling met deze merken, en ieder merk heeft ook zijn eigen specificaties en pluspunten.
  • Prijs: logisch, maar het is wel een punt waar je aan dient te denken. Bij speakers en soundbars geldt het doorgaans zeer dat betere kwaliteit producten wat duurder zijn. Je kunt ook een goedkope oplossing zoeken, maar dan kom je bij huismerken uit. Deze bieden niet de kwaliteit die je wenst.
  • Subwoofer: een soundbar met een subwoofer heeft veel meer kracht, dat hoor je duidelijk terug in de kwaliteit van het geluid en de sterkte van je muziek. Denk er dus goed over na of je een soundbar met of zonder subwoofer wilt.
  • Plaatsing: een soundbar kan op verschillende manieren geplaatst worden, zoals onder of naast de televisie. Neem in jouw overweging goed mee hoe en waar je de soundbar gaat plaatsen. Denk hierbij aan het gewicht, de hoogte en lengte.

In de bovenstaande video vind je informatie over het kiezen van de beste soundbar, welke je dient te kiezen en hoe je deze kiest.

Soundbar kopen
4.5 (90%) 10 votes