Tips voor het kopen van speakers

Tips voor het kopen van speakers

Tips voor het kopen van speakers

Je gaat speakers kopen maar je weet nog niet helemaal welke? We geven je in dit artikel enkele praktische tips zodat jij een weloverwogen keus kan maken. In dit artikel gaan we in op 3 tips die jou praktische handvaten geven voor de perfecte keus. Omdat wij van Speakers-Kopen.nl weten hoe je speakers kopen aanpakt.

Luisteren, luisteren en nog meer luisteren

Wat je sowieso moet doen is gewoon héél erg goed luisteren. Heb je genoeg geluisterd? Luister dan nog wat meer. Want waarschijnlijk heb je niet genoeg geluisterd. Luisteren kan op verschillende manieren, niet alleen door even een tune aan te zetten en vervolgens denken dat het wel goed zal zijn. Luisteren kan door bijvoorbeeld:

Verschillende muziek luisteren

Sluit je telefoon aan op de speakers en zet eens een ‘lied van nu’ aan, een simpele Drake plaat of iets dergelijks. Is de kwaliteit goed? Ga dan eens voor een classic, Queen, Bee Gee’s of The Beatles. Is de kwaliteit nog steeds goed? Super! Dan wordt het tijd voor zwaar geschut. Metallica, Slayer of elke andere gruwelijk harde band komt nu aan bod. Kan je de zangers nog steeds verstaan? Ja? Vreemd, want dat is meestal best lastig. Is de kwaliteit wel goed? Dan ben je bijna klaar met de test. Want er volgt er nog één, ….core. Hard, French, Terror, wat jij wilt. Maar zet de speaker eens lekker open, doe alsof je met je vrienden op een feest staat met je kaalgeschoren kop. Als de speaker deze test doorstaat, dan heb je wellicht een goede speaker gevonden.

Kies niet voor formaat en design

Iets wat veel mensen doen is kiezen voor een speaker omdat deze ‘lekker compact’ is, of omdat deze er mooi uitziet. Dat is toch niet de reden waarom je hier voor kiest? Je wil toch de allerbeste kwaliteit voor een goede prijs!? Een JBL speaker is bijvoorbeeld ook erg klein, maar deze bieden échte kwaliteit. Of een Harman Kardon speaker, deze zijn enorm stijlvol. Heel belangrijk dus, laat het uiterlijk je nooit verblinden voor het innerlijk!

Oké, nog een tip extra. Denk gewoon goed na. Een top kwaliteit speaker kost nu eenmaal wat meer, dus dan is het vaak ook een kwestie van accepteren dat dit zo is. Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust in de comments.

Tips voor het kopen van speakers
5 (100%) 2 votes

Geef een reactie